Horgolt termékek

Horgolt termékek
Horgolt termékek

2011. november 27., vasárnap

micimackó torta

2011. november 11., péntek

popsi torta

pasi torta

pasi torta

2011. november 9., szerda

Joghurtos krém (erdei gyümölcsös)

Joghurtos krém (erdei gyümölcsös)

250 ml Hulala tejszín
500 ml joghurt (erdei gyümölcs)
100 g porcukor 
1 cs. zselatin fix
400 g gyümölcs
 
A joghurtot a zselatinnal géppel elkeverjük, a végén adjuk hozzá a porcukrot, ha feloldódott beletehetjük a gyümölcsöt, majd a felvert tejszínt, kb. 3 órát hűtjük.

teherautó torta (skoda liaz)


Fondant recept

Fondant

1 ek. zselatint 6 kanál vízzel beáztatsz egy kis tálba amibe fel tudod melegíteni, addig míg ázik kimérsz 1,8 g margarint ( kb. 1 evőkanál, de mérd ki) és két evőkanál mézet, egy kis tálba, ezután felmelegíted a zselatint, de nem szabad, hogy forrjon. Ha elolvadt a zselatin, belekevered a mézes margarint, addig kevered míg el nem olvad a margarin és kész. Kiöntöd egy nagyobb műanyag tálba és belekevered a porcukrot kb. 50-70 dkg -ot vesz fel,akkor jó amikor még ragad egy kicsit, de összeállt. Folpackba tekered és 4-5 órára a hűtőbe teszed, hogy kristályosodjon, kb. 12 órát álljon de ha hamarabb felhasználod nem lesz szerintem baja. Keményítőn kell nyújtani, nyújtás előtt is keményítővel átgyúrni, hogy ne ragadjon fel vehet 5-10 dekát is, de lehet hogy kevesebbet is. ha kinyújtottad azonnal tedd a tortára, mert hamar kiszárad. A fondant alatt én csokival szoktam átkenni a tortát, vagy azzal a krémmel amivel töltöttem, azért, hogy ne száradjon ki a fondant, vékonyan csak,. Ha színezni szeretnéd víz helyett tegyél folyékony festéket, általában 1/2-1 ek. elég, folyékonnyal nem lesz sötét a szín csak porral. Ha porral színezed azt utána is teheted mikor nyújtod. Azt olvastam, hogy 96%-os alkohollal is érdemes elkeverni, mert az elpárolog és nem teszi tönkre a kész fondant.

Fekete erdő torta krém

Fekete erdő torta krém


1 üveg meggy befőtt
1 cs. vanília puding
4 ek. cukor
500 ml Hulala tejszín
rum aroma


1 ek. kakaó
1 ek. porcukor
1 ek. víz

3 dl meggylébe megfőzzük a pudingot (ez kb. annyi amennyit le tudsz önteni a meggyről) 4 ek. cukorral és a rum aromával. Hagyjuk hűlni.Felverjük a tejszínhabot és a felét elkeverjük az 1 ek.kakaó, porcukor és víz elegyével. Kakaós piskótát sütünk hozzá, mielőtt megtöltjük vékonyan meglocsolhatjuk rummal. de nem kötelező, a kakaós és a sima tejszínhabot rétegezve tesszük a piskótára. Díszíthetjük meggyel, csoki reszelékkel.

2011. november 8., kedd

Epres-túrós-tejszínes krém

Epres-túrós-tejszínes krém 
  
 25 dkg túró
 15 dkg porcukor
 2 ek.tejföl
 2 cs. vaníliacukor
 kevés citrom leve 
 15-20dkg eper 
 250ml Hulala tejszín
 
  Az epret,citrom levét, vaníliacukrot,porcukrot, tejfölt és a túrót turmixgépben vagy botmixerrel összekeverjük, hogy ne legyen darabos, lágy krémet kell kapjunk. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük az epres krémmel, robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton.

Citromos krém

Citromos krém


3 db tojás
1 liter tej
12 ek. cukor
1 cs. vaníliacukor
10 ek. liszt
2 nagy citrom vagy 3 kicsi
20 dkg Rama margarin
5 dkg porcukor

 A tojást, cukrot, vaníliacukrot, lisztet, a citromok levét és reszelt héját elkeverjük kb. 4 dl tejjel, a többi tejet felforraljuk, ha felforrt beleöntjük a citromos masszát, hűtjük.Ha kevésnek érezzük a citromot , tehetünk még bele. A margarint habosra keverjük a porcukorral és hozzáadjuk a kihűlt citromos krémet,géppel tovább keverjük, hogy jó krémes legyen.

béka torta




Ezt a béka tortát csoki krémmel töltöttem meg, kívül fondanttal vontam be,miután zöldre színeztem, kinyújtottam és húskloffolóval kicsit megütögettem, hogy rücskösnek tűnjön, majd beborítottam vele a tortát.

Dobos torta krém

Dobos  torta krém

25 dkg Rama margarin
15 dkg porcukor
5 dkg kakaó
5 ek.tej
1 cs. vanília puding
4 ek. cukor
4 dl tej

A margarint a porcukorral kikeverjük, a kakaót leforrázzuk az 5 ek. tejjel, a pudingot a cukorral és a 4 dl tejjel felfőzzük. A kikavart margarint a kakaóval és a kihűlt pudinggal robotgéppel összekeverjük.

2011. november 7., hétfő

Vanília krém (főzött)

Vanília krém (főzött)  


1 liter tej
3 db tojás
2 cs. vaníliacukor
10 ek. cukor
10.ek. liszt
20 dkg Rama margarin
5-10 dkg porcuklor

A lisztet, tojást, cukrot,vaníliacukrot, kb 3-4dl tejet összekeverünk és a többi tejet felforraljuk, ha felforrt hozzáöntjük a többi hozzávalót, krémet főzünk belőle. Ha kihűlt, a habosra kevert porcukros margarinhoz adjuk, géppel lágy krémmé keverjük. Kakaós piskótát sütünk hozzá.

Gesztenyés krém

Gesztenyés krém
1 cs. vanília puding
15 dkg porcukor
3 dl tej
20 dkg Rama margarin
50 dkg gesztenye massza
2 ek. rum vagy 1 tk. rumaroma
A pudingot a tejben 10 dkg porcukorral felfőzzük, hűlni hagyjuk.  A margarin habosra keverjük az 5 dkg  porcukorral. A puha gesztenye masszát hozzáadjuk, majd a hideg vanília krémet, rummal ízesítjük.

Csoki krém (főzött)

 Csoki krém

1 l tej
3 db tojás
10 ek. liszt
9 ek. cukor
1 cs. vaníliacukor
2 ek. kakaó
1 tábla (100g) tejcsokoládé
20 dkg Rama margarin
kb. 5dkg porcukor
A tojást, cukrot, vaníliacukrot, kakaót, lisztet, tejet összekeverjük krémet főzünk belőle, amikor elkezd sűrűsödni hozzáadjuk a tejcsokit. Ha kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarinhoz és géppel addig keverjük, míg lágy krémet nem kapunk.

Oroszkrém

OROSZKRÉM 
1 cs vanília puding
4 dl tej
4 ek. cukor
fél deci rum vagy  2 teáskanál rum aroma
Ezekből a hozzávalókból krémet főzünk.

5dl Hulala tejszínt felverünk és összekeverjük a  kihűlt pudinggal és
a 10 dkg mazsolával

katicabogár torta


ballagásra torta


születésnapi torta


szív torta

emeletes torta



egyszerű tejszínes torta születésnapra